portfolio

    Homeportfolio

portfolio

dierenfotograaf

Jan Smit heeft zich ruim tien jaar geleden gespecialiseerd als dierenfotograaf en laat in zijn fotografie het dier zien zoals het is, zonder opsmuk, zonder effectbejag. Het natuurlijke gedrag van dieren binnen niet altijd even natuurlijke omstandigheden brengt hij treffend in beeld.
Daarnaast schrijft hij artikelen over boerderijdieren voor diverse magazines op het gebied van het buitenleven. Veel van zijn beeldmateriaal  vindt via dierenbeeldbank.com zijn weg naar boeken, folders, posters en websites.

* Tekstschrijver en fotograaf van complete producties over landbouwhuisdieren. Onder andere voor de magazines: Landidee, Brabeau en Boerenvee en voorheen 11 jaar het magazine Levende Have.
* Beheerder, eigenaar en fotograaf van de Dierenbeeldbank, een fotoarchief met ruim 10.000 beelden van voornamelijk landbouwhuisdieren.
* Fotograaf van de boeken: “Koeien in de weiden van de lage landen” (2011), “Kippen, de schoonheid van 26 kippenrassen in de lage landen” (2012) en Varkenshet goede leven van 14 varkensrassen in de lage landen (2016).
* Fotograaf en beeldredacteur van de éénmalige glossy Paard en welzijn. 100 pagina’s positieve informatie over het welzijn van paarden verpakt in een prachtig magazine.
* Vrijwilliger bij de Stichting Levende Have, hét kennisnetwerk voor de hobbymatige houders van boerderijdieren..

De boeken zijn zonder verzendkosten te bestellen via het bestelformulier